top of page

Borbély András türelmes lenne magával


Az ifjúsági világranglista vezetőjeként jutott ki Lakeside-ba Borbély András, aki az idei évben több nehézséget leküzdött, s decemberben, a WDF-világbajnokságon ismét jó eredményt remél.

Bár elsőre úgy tűnik, remek szezont tud maga mögött Borbély András, az ifjúsági Európa-bajnokság csapatversenyében szerzett, történelmi jelentőségű ezüstéremnél és a WDF-világkupán, Baranyi Zsomborral közösen elért bronzéremnél akár több is lehet a 18 éves fiatal játékosban.

Meglepetésként érte, hogy a PDC döntése miatt – a szervezet nem engedi, hogy akik a WDF vb-jén elindulnak, a PDC legnagyobb világeseményén is szerepeljenek – a négy kvalifikált dartsos közül az egyik visszalépett, így mint korosztályos világelső, az utolsó pillanatban kijutott a viadalra.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen már rég kiderült, ki a négy elődöntős, nem számítottam rá, hogy én is ott lehetek, ez hatalmas lehetőség – mondta Borbély, aki idén utoljára szerepelhet az ifjúsági játékosok között. – Ráadásul úgy érzem, sikerült visszatérnem a helyes útra, jól érzem magamat, a játékot is pozitívan élem meg.”

Az elmúlt hónapokban ugyanis tinédzseres forrófejűsége miatt kissé hullámzóan teljesített, amelyhez az is hozzájárult, hogy nagy terhet tett saját magára. Mostanra belátta, változtatnia kell a hozzáállásán, hiszen akkor teljesít jobban, ha a játékra koncentrál, és nem engedi, hogy bármi kizökkentse. Hogy erre emlékeztesse magát, egy táblázatot is tart a komódján, amely emlékezteti, milyen eredményeket ért el, amikor higgadt és profi volt a hozzáállása, és mi történt, amikor elvitte a fiatalos hév.

„Nyilván még mindig kezelhetném jobban a dolgokat, de tanultam a korábbi helyzetekből, és próbálok megfelelően gondolkozni a dartsról, a versenyekről. Türelmesebbnek kell lennem magammal. Az utóbbi hetekben már a teljesítményemen is látszik a változás. Egyre kevesebb a hibám, kezd a játékom a helyére kerülni – osztotta meg. – Többen talán úgy látták, akadok, nem tudom eldobni a nyilat. Én nem így éltem meg a problémát, inkább az a gond, hogy a nyilat a test és a szár határán időnként rosszul fogom meg, ilyenkor visszahúzom, és igazítom a tartást.”

Az az Adam Dee lesz az ellenfele, aki tagja volt annak az ír válogatottnak, amelyet Borbélyék legyőztek az ifjúsági kontinensviadalon.

„Az Eb-n mi nyertünk, de tavaly a világbajnoki selejtezőtornán ő győzött le a legjobb tizenhat között. Ennek a vereségnek túl sok jelentőséget már nem tulajdonítok. Ismerem a tudását, jó játékerőt képvisel, de azt gondolom, hogy ha kihozom magamból a legjobbat, akkor azért nyerhetek ellene.” – fogalmazott Borbély András.

Mindenre kiterjedő edzésprogrammal készül a megméretésre, s bár most épp a duplákat dob a legtöbbet, hogy a kiszállók jól menjenek, különböző meccsszituációkat is gyakorol, emellett figyel a szektorbiztonságra.

A világbajnokságra édesanyja kíséri majd el Borbélyt – a tehetséges dartsos saját bevallása szerint alapvetően nem szereti a szülői kíséretet a versenyeken, de ezúttal örül, hogy így lesz. Ugyanis úgy érzi, ha valaki tud segíteni neki a problémásabb helyzetekben, az biztosan ő lesz.


316 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page