top of page

Elnöki köszöntő

Nem gondoltom volna, de reménykedtem... Nem gondoltam volna, hogy alig négy évvel a munkánk elkezdése után öt versenyzőnk is oda ér. Reménykedtem benne, hogy így lesz, de lássuk be, amikor 2020-as Román Open után az első Budapest Openünket eltörölte COVID-19-es járvány nem a hazai részvétel volt a kérdés, hanem hogy lesz-e még BDO/WDF világbajnokság.Hatalmas út, kitartó munka, óriási teljesítmény. Sportolóink, szakvezetőink, kollégáink teljesítményét ezzel a három jelzővel kell illetnem és köszönöm nekik, hogy ezt átélhetik a hazai darts szurkolók. Az út viszont most kezdődik, hiszen vallom és hirdettem, hogy nem kijutás, hanem a világbajnokságon való jó szereplés a cél.


Óriási öröm, hatalmas megtiszteltetés, hogy egy olyan szövetséget vezetek, amely az egyetlen lesz a 2023-as világbajnokságon amelyik minden kategóriában ad résztvevőt.

Ihász Veronika emlékezetes 2022-es szereplése, felejthetetlen 164-es kiszállója után bebizonyította, hogy a világbajnoki kijutás megismételhető.


Kovács Patrik 2022-ben egy pár ponttal csúszott le, de 2023-as világbajnokságra magabiztos teljesítménnyel három WDF torna megnyerésével és számos helyezéssel jutott ki. Takács Gábor 2022-ben két tornagyőzelmet szerzett és ezzel biztosította helyét a világbajnokságon.

Turai Krisztina, a 2022-es ifjúsági európabajnoki címét követően megállíthatatlan játékkal biztosította a helyét Lakesidera, és ezzel megszerezte hazánk első világbajnoki érmét.

Borbély András nehezebb utat választott, de senki sem vitathatja, hogy a két év alatt három ifjúsági euróbajnoki és egy világkupa érem, számos tornagyőzelem és a világranglista vezetése jogosulttá teszi András világbajnoki részvételét és érmét.A Magyar Darts Szövetség elnökeként kívánom mindegyik lakeside-i hősünknek, hogy találják meg számításukat, érjék el a legjobb eredményt, és élvezzék ki a világbajnokság minden pillanatát. Remélem sokan merítenek motivációt versenyzőink közül és ez biztosíthatja, hogy ez a kiemelkedő teljesítmény megismételhető legyen.


Végezetül pedig kívánom minden hazai dartskedvelőnek, hogy december elején szurkolásuk eredményre vezessen.


Hajrá Magyar Darts!


48 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentar


bottom of page