top of page

Kovács Patrik akár már holnap kezdene VB-n


Karrierje első világbajnoki részvételéhez közeledve már csak a technikáját finomhangolja Kovács Patrik, a jelenlegi legmagasabban rangsorolt magyar férfi dartsos. Kiegyensúlyozottnak érzi magát, és úgy gondolja, bármi megtörténhet Lakeside-ban.

„A jelenlegi formám mellett is előfordulhat, hogy az első fordulóban kiesek, de az is, hogy megnyerem a világbajnokságot” – kezdte a beszélgetést Kovács Patrik. Persze nem arra utalt, hogy hullámzó lenne a teljesítménye, inkább a mezőny sűrűsége miatt érzi így, sőt, tulajdonképpen bármelyik magyar játékosról is elmondható ugyanez.

Kovács egyébként sportpszichológussal is dolgozik, valamint az állóképességének és a testtartásának javítása érdekében úszik. Szeret időnként befelé fordulni, a saját gondolataival foglalkozni, relaxálni – erre szolgál kedvenc időtöltése, a horgászat is, általában ezzel hangol a jelentősebb megméretésekre.

„A dartsban kiemelten fontos, hogy a kulcspillanatokban megfelelően koncentráljak, hiszen ez egy mentális sportág. Ehhez pedig az kell, hogy rendben legyen minden a háttérben – a sportpszichológusommal sem kifejezetten csak sportról beszélünk, arról is, ami a magánéletemben történik, hogy amikor odaállok a tábla elé, akkor már tényleg csak az aktuális meccs járjon a fejemben – osztotta meg. – A kikapcsolódásra is mindenképpen szakítok időt a vébé előtt, de horgászni ezúttal nem valószínű, hogy tudok, mivel az inkább nyári időtöltés. Télen videójátékozok, most is előveszem időnként a PlayStationömet.”

Azt is elmondta: nem stresszel a világbajnokság miatt, inkább izgatottan várja. „Az idegeskedés sosem sült még el jól, ezt mindenképpen próbálom elkerülni. Úgy tűnik, sikerül is, nem nagyon volt eddig miért külön foglalkoznom a relaxációval. Pedig ez jelenti eddigi karrieremben a csúcsot,és nagyon kíváncsi vagyok, hogy valóban olyan-e a hangulat és a helyszín, amilyennek mondják!” – fejtette ki.

Első ellenfele az 54 éves, rutinos amerikai Jim Widmayer lesz, aki immár harmadik világbajnoki szereplésére készül. Kovács Patrik úgy érzi, egyetlen taktikával érdemes számolni, egész egyszerűen arra kell törekedni, hogy többet dobjon, mint az ellenfele, és hamarabb dobja meg a kiszállót is. Ennek szellemében edz a megméretés elleni utolsó napokban.

„A felkészülésem semmiben sem különbözik az eddigiektől, hiszen csak saját magamra kell koncentrálnom, bárki az ellenfél, még ha egy gyerek is, ugyanazzal a szemlélettel játszok. A lényeg, hogy minél hamarabb kiszálljak. A tornán inkább az számít majd, hogy mentálisan a helyén lesz-e minden. Már csak apróbb dolgokban csiszolom dobásaimat, hogy minél tökéletesebbek legyenek, de hiába jó a technikám, fejben kell rendben lennem ahhoz, hogy tényleg oda dobjam a nyilat, ahova szeretném – fogalmazott. – Igazság szerint kész vagyok, felőlem holnap is kezdődhetne a verseny!”


537 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page